Składniki: 60g mąki gryczanej 40g mąki ziemniacznej 50g erytrytolu 5 jaj aromat waniliowy 150g truskawek 5g oleju kokosowego Sposób przygotowania: Białka jaj oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Nadal ubijać, stopniowo dodając erytrytol, następnie po jednym żółtku i na końcu aromat. Mąkę gryczaną oraz ziemniaczaną wymieszać ze sobą i [...]
Czego potrzebujesz: 125 g płatków owsianych 100 g dojrzałego banana 80 g masła orzechowego 15 g siemienia lnianego 30 g miodu 10 g ziarna ekspandowanego - ja użyłam gryki. może być też pokruszony wafel ryżowy 20 g daktyli lub moreli lub rodzynek 15 g pestek słonecznika 20 g gorzkiej czekolady - min 74% kakao Jak przygotować: Wszystkie składniki [...]
Czego potrzebujesz? Na spód: 30 g oleju kokosowego 50 g masła orzechowego 50 g jogurtu naturalnego 40 g mąki kokosowej 20 g izolatu białka serwatkowego słony karmel Na karmel: 100 g daktyli 25 g masła orzechowego 15 g izolatu biała serwatkowego o smaku słony karmel szczypta soli 30 g orzeszków ziemnych Polewa: 70 g czekolady min 74% kakao 10 g [...]
Czego potrzebujemy: 100 g suchej kaszy jaglanej 10 g oleju kokosowego 70 g serka wiejskiego jajko 250 obranych jabłek opcjonalnie łyżeczka cynamonu i 20 g ksylitolu lub bezkalorycznego słodzika Jak wykonać: Kaszę wsypujemy na sitko i przelewamy raz zimną, a raz wrzącą wodą i gotujemy około 15 minut w szklance wody. Do ciepłej kaszy dodajemy olej [...]
[...] - ja użyłam białej czekolady 40 g gorzkiej czekolady min 75 % 5 g olej kokosowy 200 ml wrzątku Jak wykonać: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Twaróg, białko oraz wystudzoną galaretkę umieszczamy w misce i dokładnie blendujemy. Foremkę o wymiarach około 15 x 17 cm wykładamy folią spożywczą i przelewamy masę. Wkładamy do [...]
[...] i wyklejamy formę do tarty. Średnica formy około 25 cm. Formę wstawiamy do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i studzimy. Serek blendujemy na gładko, dodajemy białko, dokładnie miksujemy aż znikną wszystkie grudki. Następnie dodajemy wystudzoną żelatynę i ponownie miksujemy. Masę wylewamy na schłodzony spód i wkładamy ciasto do [...]
[...] potrzebujemy: 50 g mąki orkiszowej jasnej 30 g ulubionego białka 1 jajko około 100 ml wody gazowanej Dziki olej kokosowy w spray ulubione owoce w żelu Jak wykonać: Mąkę, białko, całe jajko, około 50 ml wody miksujemy na gładką masę. W razie potrzeby dolewamy wody - konsystencja ciasta powinna przypominać gęste ciasto naleśnikowe. Zimną [...]
[...] utrwalono je termicznie (pasteryzacja). Zbilansowana i zdrowa alternatywa Posiłki zostały zbilansowane, tak by dostarczyć węglowodanów złożonych, zdrowych tłuszczów oraz białko roślinne. Zastosowane z VEGANMEAL oleje oraz pestki i nasiona roślin sprawiają, że potrawy te dostarczają zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe, które są bardzo ważne [...]
Kto powiedział, że wegetarianie i weganie jedzą tylko owoce, warzywa no i jakieś zboża? Kto powiedział, że lubują się tylko w sałatkach i zdrowych koktajlach? Owszem, tego typu potrawy są częste w menu wegetarianina i weganina, ale wśród tych osób są także miłośnicy słodkości. Słodycze na pierwszy rzut oka nie kojarzą nam się z produktem [...]
Dżemy to lubiany dodatek do naleśników, placków, kanapek i różnych deserów. Tradycyjne zawierają żelatynę, zatem w diecie wegańskiej jest pomijany. Są jednak różne odpowiedniki, które pozbawione są składników pochodzenia zwierzęcego. Jedną z propozycji są owoce w żelu, czyli Frulove in Jelly z ALLNUTRITION. Spoglądając na opakowanie widzimy, że [...]
Składniki: 50g odżywki białkowej o smaku malagi 200g gęstego jogurtu greckiego 0% 200g mieszanki owoców leśnych - świeżych lub mrożonych Sposób przygotowania: Owoce zblendować. Odżywkę białkową wymieszać z jogurtem greckim. Do pojemnika, który można umieszczać w zamrażarce, nałożyć naprzemiennie jogurt i owoce. Umieścić w zamrażarce na kilka [...]
Czego potrzebujemy: Na biszkopt: 3 jajka 45 g mąki (mix ryżowa, kukurydziana, gryczana) 10 g Sugar free pudding 25 g ksylitolu (lub słodzik) pół łyżeczki proszku do pieczenia 30 g jogurtu naturalnego Na masę: 200 g jogurtu naturalnego 400 g mleka kokosowego (najlepsze z lidla - dajemy całe - stałą część i wodę) 50 g ksylitolu ( lub słodzik ) 30 g [...]
Czego potrzebujmy 70 g płatków owsianych jedno jajko 100 g startego jabłka 10 g wiórków kokosowych 30 g orzechów 15 g żurawiny 10 g nasion chia 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g owoców - morele, brzoskwinie, truskawki Jak wykonać Płatki zalewamy wodą - tyle by wchłonęły całą i były kleiste. Ja zostawiam zalane na minimum godzinę. Jabłka [...]
AVE VEGE to deser na kremie kokosowym o smaku kokosowo-migdałowym. Ma konsystencję gęstego, aksamitnego jogurtu. Pachnie bardzo zachęcająco i z pewnością zachwyci smakoszy kokosa. Jest lekko słodki, a jedząc go, można wyczuć kawałki płatków migdałów. Deser można zjeść jako wegańską alternatywę jogurtu - samodzielnie lub z owocami czy płatkami. [...]
[...] 50g jogurtu greckiego 0% 1 jajo 10g budyniu bez cukru erytrytol do smaku Sposób przygotowania: Fasolę, banana oraz jajka zmiksować na gładką masę. Dodać odżywkę białkową, mąkę, słodzik, wanilię oraz sól i dokładnie wszystko wymieszać mikserem. W osobnej misce zmiksować jogurt, jajko i twaróg na gładką masę - pod koniec dodać budyń i [...]
Składniki: 100g banana 100g jajek 150g cukinii 40g odżywki białkowej o smaku nugatowym 30g mąki z amarantusa 20g mąki kokosowej 10g kakao 20g czekolady 70% kakao (w postaci dropsów) pół łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Banana zblendować z jajkami. Cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć wodę. Do zblendowanych jajek [...]
Składniki: 1 jajko 500g mielonego mięsa z chudej wieprzowiny 60g zielonych oliwek 120g mozzarelli pęczek szczypiorku pieprz, sól, oregano, słodka papryka, chilli 5g oleju kokosowego Sposób przygotowania: Szczypiorek drobno posiekać. Mozzarellę i oliwki pokroić na małe kawałki. W misce dobrze wymieszać mięso z przyprawami i jajkiem. Dodać wszystko [...]